Arsenal op weg naar Premier League-titel? Gunners verslaan Ten Hag en Manchester United in kraker

Sjors Tanis • 20:24, 22-01-2023 / Laatste Update: 01:56, 08-01-2024

Het Manchester United van trainer Erik ten Hag heeft in de uitwedstrijd in de Premier League tegen koploper Arsenal geen punten gepakt. In de 90e minuut bezorgde Eddie Nketiah de thuisploeg de zege: 3-2. Op de ranglijst is het verschil tussen beide clubs 11 punten en Arsenal heeft ook een duel minder gespeeld.

The Gunners staan bovenaan, met 50 punten na 19 wedstrijden. Manchester City is de nummer 2 (45 uit 20), gevolgd door Newcastle United (39 uit 20) en ManUnited (39 uit 20).

Basisplaats Weghorst

Wout Weghorst had, net als in het duel met Crystal Palace (1-1), een basisplaats bij Manchester United. Tyrell Malacia zat op de bank en Donny van de Beek ontbrak vanwege een blessure. In de 17e minuut scoorde Marcus Rashford op prachtige wijze, maar iets meer dan 5 minuten later stond het weer gelijk via Nketiah.

Martínez lijkt punt te redden voor ManUnited

In de 53e minuut bracht Bukayo Saka de thuisploeg in Noord-Londen op voorsprong. Nu was het echter Arsenal dat niet lang kon genieten van de voorsprong. Na 58 minuten kopte Lisandro Martínez (oud-Ajax) de 2-2 binnen.

Nketiah staat op goede plek voor Arsenal

Beide teams kregen in de slotfase mogelijkheden om de 3 punten te pakken. Nketiah trof in de 84e minuut nog ManUnited-keeper David de Gea, maar in de 90e minuut schoot hij de bal van heel dicht bij wél tegen de touwen: The Gunners verslaan de The Red Devils van manager Ten Hag en zijn hard op weg naar de 1e landsitel in Engeland sinds het seizoen 2003/04.