Bayern München met Nederlandse invallers naar 10e Duitse Supercup

Sjors Tanis • 00:31, 31-07-2022 / Laatste Update: 10:44, 12-12-2023

Bayern München heeft voor de 10e keer de Duitse Supercup gewonnen. De landskampioen was te sterk voor het thuisspelende Leipzig: 5-3.

Bayern-aanwinsten Ryan Gravenberch, Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui moesten het doen met een invalbeurt.

Scoreverloop

Jamal Musiala zette Bayern in de 14e minuut op voorsprong. Sadio Mané, overgekomen van Liverpool, verdubbelde de score na een halfuur: 2-0. Nog voor rust viel ook de 3-0 via Benjamin Pavard. In de 2e helft scoorde Serge Gnabry nog namens Bayern, maar door goals Marcel Halstenberg, Christopher Nkunku (penalty) en Dani Olmo (89e minuut) werd het toch nog spannend.

Maar Bayern hield stand. Sterker: diep in blessuretijd viel nog de 5-3 via invaller Leroy Sané. Zo greep Bayern München dus voor de 10e keer de Supercup. Gravenberch werd door trainer Julian Nagelsmann in de 68e minuut gebracht. De Ligt en Mazraoui kwamen 10 minuten later in actie.