Belangrijke man aan Juventus-zijde Angel Di Maria tenminste 20 dagen uit de roulatie

16 augustus 2022

Getty Images
angel-di-maria-geblesseerd-drukke-ziekenboeg-juventus-paul-pogba-chiesa

Angel Di Maria maakte maandagavond zijn officiële debuut voor Juventus, ook nog eens voor het thuispubliek, en was gelijk belangrijk. Met een goal en een assist had hij een belangrijk aandeel in de 3-0-overwinning. Helaas moest hij geblesseerd naar de kant in de 65e minuut. Dat blijkt nu een spierblessure te zijn die hem grofweg 3 weken aan de kant houdt.


Het is een zure appel voor De Oude Dame, want hij liet gelijk zijn kwaliteiten zien. In de wedstrijd tegen Sassuolo was Di Maria de absolute spelmaker en dirigeerde hij het hele middenveld. Hij moest eraf met een spierblessure aan zijn linkerbovenbeen. Over 10 dagen kijken ze opnieuw naar de status van de kwetsuur.

Aardige ziekenboeg
De ziekenboeg van Juventus wordt hiermee als maar groter: Frederico Chiesa zit er nog altijd in en wordt pas rond oktober terug verwacht. Paul Pogba zit ook nog in de lappenmand en het is nog niet duidelijk wanneer hij terugkomt. Op het middenveld zijn er nog meer problemen want ook Arthur is voorlopig nog niet terug, hij liep vorige week een blessure op.

Ook is het nog altijd wachten op de terugkeer van Wojciech Szczesny, dat lijkt nog maar een zaak van weken te zijn.