Bundesliga: De Ligt valt geblesseerd uit bij winnend Bayern, Oranje gekleurd Leverkusen onderuit bij Leipzig

Jeroen Rooseboom • 19:27, 29-10-2022 / Laatste Update: 10:05, 12-12-2023

Bayern München heeft zaterdagmiddag gemakkelijk gewonnen van FC Mainz. In de Allianz Arena werd het 6-2, maar het belangrijkste nieuws voor ons Nederlanders was misschien wel dat Matthijs de Ligt geblesseerd in de kleedkamer achterbleef na de rust. Daarnaast werden er nog 3 wedstrijden (met veel Nederlanders!) gespeeld in de Bundesliga. Check de verslagen hieronder!

Bayern München - 1. FC Mainz 05 6-2

Bayern begon erg sterk aan de wedstrijd, want Serge Gnabry scoorde de 1-0 al na 5 minuten. Jamal Musiala maakte er na een half uur 2-0 van en Sadio Mané had de rebound uit een penalty nodig om een jantje op het scorebord te zetten. Maar ook Mainz kreeg nog voor rust een penalty, die ook werd gemist. Uit de daaropvolgende corner werd er wel gescoord: Silvian Widmer kopte de 3-1 ruststand binnen.

Slecht nieuws voor Bayern en Louis van Gaal aan het begin van de 2e helft: Matthijs de Ligt bleef geblesseerd achter in de kleedkamer. Het is nog niet bekend wat er precies met hem aan de hand is.

Toch werd het een makkelijke middag voor de Beierse ploeg. Via goals van Leon Goretzka en de 17-jarige Mathys Tel werd het 10 minuten voor tijd 5-1. Toen besloot Bayern-goalie Sven Ulreich een cadeautje weg te geven, waardoor het nog 5-2 werd. Eric Maxim Choupo-Moting bepaalde de eindstand op 6-2.

RB Leipzig - Bayer Leverkusen 2-0

Leverkusen startte met Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah, Jeremie Frimpong begon op de bank. Maar de bezoekers hadden vrij weinig in te brengen tegen het team wat doordeweeks nog Real Madrid versloeg in de Champions League. Via Christopher Nkunku gingen de ploegen met een 1-0-stand rusten.

In de 2e helft kwam Frimpong in het veld voor zijn landgenoot Fosu-Mensah. Hij kon echter niet voorkomen dat Timo Werner met nog zo'n 10 minuten te gaan de voorsprong van de thuisploeg verdubbelde. De eindstand was 2-0.

VfB Stuttgart - FC Augsburg 2-1

Het Augsburg van Jeffrey Gouweleeuw nam al vroeg de leiding via Florian Niederlechner. Lang konden ze daar echter niet van genieten, want na een kwartier maakte Serhou Guirassy de gelijkmaker voor Stuttgart. De wedstrijd was goed in evenwicht, met veel kansen voor beide teams.

Vooral Stuttgart maakte aanspraak op de overwinning in de 2e helft, met erg veel schoten op doel. Pas in de allerlaatste minuut scoorden zij de winnende goal: Waldemar Anton was de held van Die Schwaben.

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 4-0

Wolfsburg kende een makkelijke middag tegen Bochum. Na 45 minuten stond het al 2-0 door goals van Felix Nmecha en Ridle Baku. Na de thee konden Micky van de Ven en zijn mannen freewheelen naar een 4-0 overwinning via goals van opnieuw Nmecha en Jonas Wind. Daardoor blijft Thomas Letsch met zijn Bochum onderaan de Bundesliga bungelen.