Bundesliga: Dortmund wint bij Wolfsburg, Wout Weghorst en Donyell Malen scoren

Eimert Pruis • 18:24, 27-11-2021 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund aan 3 belangrijke punten geholpen bij VfL Wolfsburg. De oud-spits van PSV tekende in de 55e minuut voor de 1-2. Wout Weghorst had Wolfsburg al na 1 minuut op voorsprong gezet. Uiteindelijk stond het na 90 minuten 1-3.

Na de vroege voorsprong ging Dortmund niet sippen, maar op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde in de 35e minuut, Emre Can schoot een pingel binnen. Malen scoorde net na rust. De spits zag de ruimte en plaatste de bal van randje 16 in de linkerbovenhoek.

In de 73e minuut kreeg Malen een soort van een publiekswissel. Zijn vervanger was niemand anders dan Erling Braut Haaland. De topschutter was weer terug na een spierblessure en liet zich direct gelden met een doelpunt.

9 goals in Fürth

Er werd verder veel gescoord zaterdagmiddag in de Bundesliga. Bij Greuther Fürth-Hoffenheim maakten ze er helemaal een feestje van. De uitploeg won met maar liefst 6-3. Jetro Willems bleef de hele wedstrijd op de reservebank bij de hekkensluiter van Duitsland.

Met Kingsley Ehizibue op de bank won 1. FC Köln verrassend makkelijk met 4-1 van Borussia Mönchengladbach. VfL Bochum won plots van het zo goed presterende Freiburg. Mark Flekken moest 2 keer vissen: 2-1. Bij Hertha BSC-Augsburg werd op de valreep gelijkgespeeld: 1-1. Michael Gregoritsch maakte in de 97e minuut gelijk. Jurgen Ekkelenkamp deed 66 minuten mee, Deyovasio Zeefuik 11+9.

Dortmund tijdelijk bovenaan

Dortmund staat nu eventjes 1e in de Bundesliga met 30 punten uit 13 wedstrijden. Bayern München gaat daar waarschijnlijk weer overheen zaterdagavond. In München wacht het nietige Arminia Bielefeld.