Schalke speelt gelijk tegen Wolfsburg na strafschop-flop van spits Simon Terodde

Trevor Wagener • 19:39, 20-08-2022 / Laatste Update: 10:23, 12-12-2023

Simon Terodde had met 30 goals in evenveel wedstrijden vorig seizoen een groot aandeel in het kampioenschap van Schalke 04, maar op het hoogste niveau in de Bundesliga kent hij nog niet de gelukkigste seizoenstart. Zaterdagmiddag miste hij tegen VfL Wolfsburg vanaf de stip 2 uitgelezen kansen op zijn 1e treffer van de competitie.

Op slag van rust wees scheidsrechter Felix Zwayer in de Volkswagen Arena naar de stip, toen de VAR had gesignaleerd dat de Nederlandse Wolfsburg-verdediger Micky van de Ven spits Terodde onreglementair had aangepakt.

Soldaat Simon

De 34-jarige veteraan, met 172 goals topscorer aller tijden in de 2. Bundesliga, ging zelf achter de bal staan, oog-in-oog met Koen Casteels. Terodde miste zowel de penalty als de rebound, maar volgens de arbitrage stond de Belgische doelman niet op zijn lijn. Terodde mocht op herhaling en koos voor dezelfde hoek, om daar nogmaals op Casteels te stuiten.

Zo bleef het 0-0 in Wolfsburg, waar de thuisploeg na rust ook nog een doelpunt van Joshua Guilavogui afgekeurd zag worden wegens buitenspel. In de 71ste minuut besloot Schalke-coach Frank Kramer spits Terodde naar de kant te halen.

Matige start

Schalke 04 heeft 3 punten na 2 duels en staat 13e. Vorige week werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen Borussia Mönchengladbach. Wolfsburg heeft even veel punten en is de nummer 14.