Cádiz zet Manchester United voor schut in oefenduel

Bart van der Wijst • 23:00, 07-12-2022 / Laatste Update: 19:02, 08-01-2024

Erik ten Hag is met Manchester United in Spanje om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Toch begon die voorbereiding niet soepel, want in de eerste oefenmatch werd met 4-2 verloren van de Spaanse laagvlieger Cádiz.

Al binnen het kwartier stond ManUtd met 2-0 achter tegen de nummer 19 van LaLiga. Carlos Garcia en Anthony Lozano maakten de doelpunten. Anthony Martial deed met een panenka voor rust nog wat terug.

Veel wisselen

Bij de Engelse grootmacht ontbraken uiteraard de WK-gangers en de spelers die al uitgeschakeld zijn. Donny van de Beek kwam wel in actie, hij speelde net als al zijn teamgenoten een helft. Ten Hag gebruikte in totaal 21 spelers, alleen keeper Martin Dubravka bleef 90 minuten lang staan.

Na de pauze maakte Kobbie Mainoo er nog 2-2 van, maar daarna was het weer de beurt aan Cádiz. Via Ruben Sobrino en Tomás Alcoron werd het uiteindelijk een vrij pijnlijke nederlaag voor Manchester United. Saillant detail: Cádiz scoorde in de Spaanse competitie pas 9 goals in 14 duels.