🎥 | Chelsea beleeft makkelijke avond in Milaan na snelle rode kaart Tomori

Rick Kraaijeveld • 00:58, 12-10-2022 / Laatste Update: 22:52, 07-01-2024

Chelsea heeft goede zaken gedaan in de Champions League-groepsfase, het won van AC Milan dat in eigen huis speelde. Een vroege rode kaart voor oud-Chelsea-speler Fikayo Tomori deed Milan de das om. Jorginho scoorde de 0-1 vanaf de penaltystip, niet veel later besliste Pierre Emerick Aubameyang de wedstrijd door de 0-2 binnen te schieten. Check hierboven de samenvatting!

Tot de 18e minuut gebeurde er vrij weinig in San Siro, beide ploegen kregen een klein kansje maar van echt doelgevaar was geen sprake. Tot de 18e minuut toen Tomori aan het shirt van Mason Mount trok en hem in de 16 van AC Milan vloerde. De scheidsrechter besliste: rood en een penalty. Deze werd uiteraard benut door Italiaans international Jorginho.

Doodsteek voor Milan

Nog geen 5 minuten later kon Milan op gelijke hoogte komen: een puntgave voorzet werd op het hoofd van Olivier Giroud gemikt, maar de Franse-spits kopte de bal centimeters naast de rechterpaal. Hij had zijn oude ploeg hier zeer pijn mee kunnen doen.

Rond het half uur maakte Matteo Gabbia een overtreding waarna Chelsea snel de vrije trap nam. AC Milan stond nog helemaal niet goed, Mount kreeg de bal en zag dat Aubameyang helemaal vrij stond in de 16. Inkoppen was een koud kunstje voor de spits die helemaal vrij stond. 0-2 voor Chelsea en over en uit voor AC Milan.

Geen kans meer

In de 2e helft had Milan niet echt een kans meer, Chelsea had via Aubameyang nog wat pogingen om uit te lopen maar deed dat niet. De grootste kans was nog voor Sergiño Dest, maar hij raakte de bal veel te hard en schoot hoog over. In de 70e minuut werd er nog geappelleerd voor een strafschop door Chelsea. De VAR en de scheidsrechter wilden hier niets van weten. Het bleef bij 0-2 voor Chelsea in Milaan.