📸 | Compleet gekkenhuis: Antwerp-spelers slopen kampioenstrofee tijdens feestje

5 juni 2023

Pro Shots
Foto-Antwerp-kampioenschap

De spelers van Royal Antwerp FC waren niet al te zuinig op hun spullen na afloop van de bizarre titelstrijd in België. Tijdens de huldiging brak de trofee die bij het kampioenschap hoort in tweeën, waardoor de spelers op de foto moesten met een halve beker.


Royal Antwerp werd zondagavond uit bij KRC Genk kampioen na een zinderende laatste speeldag. De spelers van The Great Old reden daarna met de bus naar hun thuisstad, waar ze rond 23.00 uur aankwamen. Daar stonden nog steeds enorme hordes fans te wachten op de kersverse kampioenen.

Trofee
De beker overleefde de viering alleen niet. Toby Alderweireld stak als captain de trofee nog vol trots in de lucht, maar daarna brak hij op een onbewaakt moment in tweeën. De uitzinnige spelers gingen daarna massaal op de foto met de kapotte beker van de Belgische Jupiler Pro League.

Spektakel
Onder leiding van coach Mark van Bommel pakte Antwerp FC op spectaculaire wijze voor het eerst sinds 1957 de landstitel. Diep in blessuretijd maakte Alderweireld met een heerlijke pegel de 2-2. Dat ene punt was genoeg om over Union heen te wippen, aangezien Bart Nieuwkoop en zijn ploeggenoten in de slotfase verloren van Club Brugge.