🎥 | Niet te geloven! Mark van Bommel en Antwerp door deze raket van Alderweireld kampioen

4 juni 2023

Royal Antwerp is kampioen van België! Vraag niet hoe het de ploeg van Mark van Bommel gelukt is, maar ze staan na de KRANKZINNIGE laatste speelronde bovenaan. De titel leek ver weg door een 2-1-achterstand op bezoek bij Genk, maar toen vuurde oud-Ajacied Toby Alderweireld zijn ploeg naar het kampioenschap. Check de waanzinnige goal hierboven!


Vorige week stond de ploeg van Mark van Bommel al op matchpoint. Een overwinning in eigen huis tegen Union zou voldoende zijn geweest voor de Belgische titel. Dat lukte niet tegen 10 man, onder meer door een klungelige eigen goal.

Spanning op slotdag
Dus gingen Antwerp, Union (allebei 46 punten) en Genk (45) de slotdag in met miniem verschil. In de laatste 45 minuten van het seizoen wisselden de ploegen constant van plek.

Dag titel? Nee, toch niet!
Antwerp kwam tot 2 maal toe op achterstand tegen Genk, dat bijna kampioen was door de 1-3-nederlaag van Union tegen Club Brugge. De 2-1 van Bryan Heynen leek fataal voor de ploeg van Van Bommel. Lang hadden ze de titel in handen, tot de 94e minuut. Met een raket bezorgde Alderweireld zijn ploeg naar het 5e kampioenschap in de clubgeschiedenis. Wat een ontknoping... En de helikopter kon van Brussel, naar Genk, naar uiteindelijk Antwerpen.

tekst loopt door onder de tweet.Royal Antwerp won ook al de Belgische beker.