Crisis bij FC Barcelona blijft aanhouden: Memphis Depay mist pingel en Barça verliest van Rayo

Eimert Pruis • 22:54, 27-10-2021 / Laatste Update: 20:31, 13-12-2023

De crisis bij FC Barcelona is nog lang niet over. Het is nog een tikkeltje erger geworden door een pijnlijke nederlaag in Madrid. Deze keer was het niet Real Madrid, maar Rayo Vallecano dat de ploeg van coach Ronald Koeman pijn deed: 1-0.

Memphis Depay was ook nog een hoofdrolspeler in de tragedie bij Vallecano. In de 70e minuut mocht de Nederlandse aanvaller een penalty nemen, maar hij faalde. Sergio Agüero wilde de strafschop nog zo graag nemen.

In de 1e helft had niemand anders dan El Tiger Rayo Vallecano op voorsprong geschoten. Radamel Falcao had een prachtige actie in huis en dito afronding.

Barcelona 9e, Vallecano 5e

Barcelona heeft nu 15 punten verzameld na 10 wedstrijden. Vallecano doet het beter met 19 punten uit 11 duels.

Sevilla deed het ook niet best woensdagavond, en haalde een puntje. Bij Real Mallorca werd het 1-1. Antonio Sanchez had Mallorca op voorsprong gezet en Erik Lamela was 20 minuten voor tijd verantwoordelijk voor de 1-1. In blessuretijd kreeg Jaume Costa (Mallorca) rood en leek Lucas Ocampos de bevrijdende treffer te maken. Zijn doelpunt werd door de VAR afgekeurd wegens hands.

Ondanks het schamele puntje klom Sevilla toch naar de koppositie van LaLiga met 21 uit 10.

Erik Lamela maakte de 1-1 op Mallorca