Derbi Catalán kleurt rood na knotsgekke slotfase; Luuk de Jong kopt diep in blessuretijd gelijkmaker binnen

Bart van der Wijst • 00:04, 14-02-2022 / Laatste Update: 08:23, 12-12-2023

Wat een heerlijk einde van de Catalaanse derby. Espanyol leek er met de overwinning vandoor te gaan, maar toen was daar good old Luuk de Jong. De Nederlander torende aan het eind van een knotsgekke slotfase de 2-2 binnen.

Het was een typische Spaanse wedstrijd met schoppen, huilen en een hoop gedoe. Uiteindelijk kregen Gerard Pique en Nicolás Melamed Ribaudo rood. Maar dat was niet alles. Luuk de Jong kopte diep, diep in blessuretijd de gelijkmaker. Sensatie!

Espanyol, met Tonny Vilhena in de basis en Frenkie de Jong aan de andere kant, scoorde 2 keer prachtig. Sergi Darder maakte een vroege openingstreffer van Pedri ongedaan. Via Raúl de Tomás kwam het blauw-witte gedeelte van Barcelona zelfs op voorsprong. Maar toen was daar LUUK!