Dit zijn de eerste 4 kwartfinalisten in de Europa League

BSR Agency

Brian Vesseur • 21:47, 18-03-2021 / Laatste Update: 20:01, 04-01-2024

De eerste 4 namen voor de kwartfinales van de Europa League zijn bekend. Arsenal, Granada en AS Roma zijn een ronde verder na hun 18:55 uur-wedstrijden. Tottenham Hotspur vloog er na verlenging uit tegen Dinamo Zagreb.

De grootste verrassing - in negatieve zin - was Tottenham Hotspur, dat donderdagavond een 2-0 voorsprong moest verdedigen uit het 1e duel. Maar na een minuut of 85 scoorde Dinamo Zagreb opeens de 2-0! Mislav Oršić - die je misschien wel kent van FIFA - scoorde beide goals. In de verlenging completeerde hij zijn hattrick, waardoor Zagreb door is naar de volgende ronde!

Arsenal versloeg over 2 wedstrijden Olympiakos. Het was maar goed dat ze het heenduel met 3-1 wonnen, want de return ging met 1-0 verloren.

AS Roma liet er geen gras over groeien tegen Shakhtar Donetsk. Duel 1 eindigde in een 3-0 zege, waardoor de 2e wedstrijd kaasie was: 2-1. Tenslotte won Granada in een tweeluik ook van Molde (2-0, 1-2).

Ajax

Ajax komt om 21:00 uur in actie tegen Young Boys. In Amsterdam werd het al 3-0 voor de thuisploeg. Ajax start met deze 11 namen, deze 4 jongens hebben nog maar 1 gele kaart nodig voor een schorsing.