Doelpuntenfestijn in Bundesliga: Flekken wint met Freiburg, spanning bij Van de Vens Wolfsburg

6 augustus 2022

ProShots

De 1e echte Bundesliga-sessie van het nieuwe seizoen zat direct vol met knallers. Op de Duitse velden werd doelpunt na doelpunt gemaakt. Ritsu Doan was met een Freiburg-doelpunt onderdeel van de 0-4 overwinning op Augsburg, de grootste winstpartij van de dag.


Ook in de andere wedstrijden werden de netten goed gevonden: in iedere wedstrijd werden er minstens 3 doelpunten gemaakt.

Spanning in Wolfsburg
De spannendste wedstrijd was te zien in de Volkswagen-Arena van Wolfsburg, dat lange tijd tegen een 1-2-achterstand aankeek tegen Werder Bremen. Josuha Guilavogui redde het team van Micky van de Ven (die de hele wedstrijd speelde) door met een schot in de linkerhoek gelijk te maken.

Becker shinet bij Union Berlin
Sheraldo Becker kende een geweldige competitiestart. De international van Suriname leidde zijn Union Berlin langs Hertha BSC (3-1). Becker was goed voor een goal en een assist en was een geweldige plaag voor de defensie. De supporters werden helemaal gek, want de Berlijnse derby is voor hen de wedstrijd van het jaar.

Clean sheet Mark Flekken
Na de zieke 6-1 overwinning van Bayern München tegen Frankfurt op vrijdag, was de nummer 1 positie van de Bundesliga niet echt bereikbaar zaterdag. Het Freiburg van Mark Flekken mag zich na zaterdag even de nummer 2 van Duitsland noemen. Ritsu Doan maakte in de 79e minuut de 0-4 voor Freiburg. Check hieronder alle uitslagen!

Uitslagen Bundesliga op zaterdag 6 augustus 2022


FC Union Berlin - Hertha BSC 3-1
Augsburg - Freiburg 0-4
Mönchengladback - Freiburg 3-1
Bochum - Mainz 1-2
Wolfsburg Werder Bremen 2-2
18.30 uur: Dortmund - Leverkusen