Duitsland ziet in Hansi Flick ideale bondscoach: ‘En Bayern heeft al met zijn opvolger gepraat’

14 april 2021

AFP

In Duitsland wordt druk gespeculeerd over de toekomst van Hansi Flick. Wordt de trainer van Bayern München de opvolger van de vertrekkende bondscoach Joachim Löw? Lothar Matthäus weet het antwoord al.


Als analyticus bij Sky sprak Matthäus na de uitschakeling van zijn ex-club tegen Paris Saint-Germain klare taal. "Ik ben ervan overtuigd dat Flick na dit seizoen geen trainer meer van Bayern is", aldus de recordinternational van Duitsland. 

Nagelsmann van Leipzig
Volgens Matthäus hebben ze in München ook al een opvolger klaar voor Flick: Julian Nagelsmann van RB Leipzig. "Bayern heeft al met hem gesproken, ook over geld, voor zover bekend is."

Bovenaan het lijstje
Dat de Duitse voetbalbond DFB al contact met Flick heeft opgenomen staat voor Matthäus vast. "Dat aanbod van de DFB is er. Niemand die me kan wijsmaken dat er nog niet gesproken is. Die kennen elkaar maar al te goed. Hansi Flick staat bij de DFB helemaal bovenaan de lijst en dan komt er heel lang niets." 

'Ik denk over mijn toekomst na'
Flick zelf hield na de uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain zijn toekomst open. "Iedereen begrijpt dat ik over mijn toekomst nadenk”, aldus Flick. "Mijn familie zal altijd achter me staan, welke keuze ik ook maak."