📸 | Ed Sheeran wordt shirtsponsor van Ipswich Town en komt met heel raar logo

6 mei 2021

Maurizio Gambarini/dpa

Het is voor veel jonge kinderen een droom: met je naam op het shirt van je favoriete voetbalclub komen te staan. Als voetballer is het Ed Sheeran niet gelukt, maar de Britse zanger komt bij Ipswich Town nu toch op een andere manier in de spotlights.Sheeran is geboren in Halifax, maar groeide op in Framlingham, vlakbij Ipswich. Tijdens zijn jeugd werd hij fan van de plaatselijke voetbalclub, die in het seizoen 2001/02 voor het laatst in de Premier League speelde. Sindsdien speelden The Tractor Boys (waar Frans Thijssen en Arnold Mühren in het verleden grote Europese successen vierden) jarenlang op het 2e niveau, waarna in 2018/19 degradatie naar de League One (het 3e profniveau) volgde.


'Terug naar het stadion'
Inmiddels waait er een nieuwe wind door de club, aangezien er een nieuwe eigenaar is die de club weer terug wil brengen naar het hoogste niveau. Die nieuwe eigenaar krijgt nu dus hulp van Sheeran. "Deze club is een groot onderdeel van de gemeenschap, en zo wil ik mijn steun uitspreken", zo laat de zanger in een statement weten. "Ik heb altijd genoten van mijn trips naar Portman Road en zodra er weer fans mogen zijn, keer ik terug. Met de nieuwe eigenaars aan het roer komen er mooie tijden aan voor Ipswich-fans, onder wie ikzelf.”

Raar logo
Op de shirts van zowel de mannen- als de vrouwenploeg zal een logo (zie onderaan) te zien zijn, en niet de naam van Sheeran. Wat het logo precies betekent? "Dat wordt later bekend", aldus de zanger. Het lijkt erop dat het iets te maken heeft met zijn nieuwe album, aangezien zijn eerste albums +, x en % heetten.