💣 | Emirates Stadium ONTPLOFT na winnende van Reiss Nelson diep in blessuretijd

Bart van der Wijst • 19:06, 04-03-2023 / Laatste Update: 05:55, 12-12-2023

Arsenal heeft in de strijd om de titel in de Premier League belangrijke punten gepakt tegen laagvlieger Bournemouth. Het leek 2-2 te worden in het Emirates Stadium, maar toen was daar oud-Feyenoorder Reiss Nelson. Met een droge knal schoot hij zijn ploeg in de 97e(!) minuut naar de overwinning: 3-2.

De stoeltjes in Noord-Londen waren nog maar amper gevuld toen de 0-1 op het scorebord stond. Na een ingestudeerde aftrap lag de bal er na 9,11 seconden in - net geen record. Philip Billing was de doelpuntenmaker.

Corners en kansen

Daarna lag het initiatief zoals verwacht bij Arsenal. De thuisploeg vuurde een hoop schoten af op het doel van Bournemouth-keeper Neto, alleen geen eentje vloog erin. Ook via de 6 corners die het voor rust kreeg, wilde de bal er niet in. Bij tegenstander Bournemouth was het bij de enige corner van de wedstrijd wel gelijk raak. Oud-Feyenoorder Marcos Senesi kopte de bal binnen: 0-2.

De stress in het stadion nam toe. Thomas Partely deed gelukkig voor Arsenal al vrij snel iets terug, waardoor er nog genoeg tijd was om alles recht te breien. Dat lukte uiteindelijk ook. Ben White maakte op aangeven van Nelson nog gelijk. Daarna leek de 3-2 niet meer te vallen, maar toen was daar Nelson. De allerlaatste corner, die werd weggekopt door Senesi, werd hard binnen geramd door Nelson. Het hele stadion op z'n kop.

Chelsea wint weer eens, Spurs niet

Een paar kilometer verderop won Chelsea ook, voor het eerst sinds 15 januari. Wesley Fofana was met een kopbal de enige doelpuntenmaker in het duel met Leeds United. Tottenham Hotspur daarentegen won niet. Op bezoek bij Wolves werd met 1-0 verloren door een goal van Adama Traoré.