Spektakel in FA Cup: Manchester United wint van Fulham na 3 rode kaarten in 1 minuut

Rick Kraaijeveld • 20:27, 19-03-2023 / Laatste Update: 06:34, 12-12-2023

Manchester United gaat ten koste van Fulham naar de halve finales van de FA Cup. In een moeizame pot voor The Reds werden zij in het zadel geholpen door 3 rode kaarten - waarvan 1 voor de trainer - in 1 minuut. Daarna kantelde de wedstrijd. Het werd uiteindelijk 3-1 voor United.

In de 1e helft had United alle moeite met Fulham. Corner na corner kregen de mannen uit Londen en die bleken vaak gevaarlijk te zijn. United kwam er niet lekker uit en Fulham maakte meer aanspraak op een goal. Die kwam in de 2e helft. Vlak na rust was het Aleksander Mitrovic die de bal de goal inwerkte na het doorkoppen van Issa Diop. Fulham-supporters werden gek en droomden al over Wembley. Dat liep toch ff anders...

Hands

In de 70e minuut zette Antony Jadon Sancho 1-op-1 met keeper Leno. Sancho omspeelde de keeper en kapte de inkomende verdediger uit. De goal was leeg en hij schoot, maar toen kwam Willian aanrennen en hield de bal uit het doel. Dat gebeurde wel met zijn arm, dus moest de scheids naar het VAR-scherm.

3x rood

En toen brak voor 5 minuten de pleuris uit. Trainer Marco Silva van Fulham was zó boos dat de scheidsrechter naar de VAR ging en ging op zijn beurt door het lint. De scheids was er klaar mee en liep even weg van het scherm, Silva rood en ging weer verder kijken.

Die rode kaart hield hij keurig bij de hand, want die had hij nogmaals nodig zo bleek. De beslissing was dat het hands was van Willian en daardoor rood. Willian wist hoe laat het was en wilde afdruipen. Toen ging Mitrovic helemaal uit zijn stekker; hij duwde de scheids en kop tegen kop staan en zei heel veel - vast niet zo lieve - woorden. U raadt het al: ook rood. Het temperament van de spits speelde hem parten.

Goals

De pingel werd benut door Bruno Fernandes, hij schoot de bal zeer beheerst in de rechter benedenhoek. Direct daarna, toen United de bal had veroverd van Fulham, kwam de 2-1 alweer. De bal belandde na wat rondtikken bij Luke Shaw aan de linkerkant en hij gaf de bal keurig voor. Marcel Sabitzer hoefde alleen maar de bal het doel in te verlengen en deed dat.

Diep in de blessuretijd scoorde Bruno Fernandes nog zijn 2e van de avond. Fred legde de bal breed op de inlopende captain van Man Utd, hij nam de bal mee de 16 in en schoot hard in de hoek langs Leno. Dat was tevens de eindstand.

In de halve finale van de FA Cup ontmoet Manchester United Brighton Hove And Albion dat zondagmiddag won van Grimsby Town.