Familieleden van PSG-spelers TIJDENS wedstrijd tegen Nantes gegijzeld: directeur laat Di Maria wisselen

AFP

Martijn Baars • 11:09, 15-03-2021 / Laatste Update: 11:22, 07-01-2024

Paris Saint-Germain heeft zichzelf in de Franse competitie voor schut gezet, 5 dagen na de uitschakeling van Barcelona in de Champions League. De 1-2 thuisnederlaag tegen FC Nantes werd echter overschaduwd door een bizar voorval rondom Ángel Di María.

PSG, nog zonder sterspeler Neymar en met Mitchel Bakker op de bank, kwam door een treffer van de Duitser Julian Draxler vlak voor de rust nog wel op voorsprong. Na de rust sloegen de bezoekers verrassend toe met treffers van Randal Kolo Muani en Moses Simon.

Directeur meldt zich

Het meest opmerkelijke moment was echter in de 62ste minuut. PSG-directeur Leonardo meldde zich vanaf de tribune bij trainer Mauricio Pochettino en sprak hem toe, waarna Di María direct werd gewisseld. Pochettino ging vervolgens met zijn landgenoot richting de kleedkamer en keerde een paar minuten later terug uit de catacomben. Na afloop sijpelde via Franse media door dat Di María gewisseld was vanwege ‘ernstige privé-omstandigheden’.

Overval

Di María verliet direct geëmotioneerd het stadion, waarna Franse media in de loop van de avond steeds meer akelige details wisten te melden. Zo publiceerde RMC dat er tijdens de wedstrijd een overval zou hebben plaatsgevonden in het huis van de Argentijnse aanvaller. Di María bleek het slachtoffer te zijn van ‘homejacking', een inbraak waarbij bewoners worden gegijzeld. De inhoud van een kluis zou zijn gestolen terwijl zijn vrouw en 2 dochtertjes thuis waren. Het is nog onduidelijk of ze in contact zijn geweest met de overvallers. Zij maken het gezien de omstandigheden goed.

Marquinhos

De Franse krant L’Équipe meldde later dat Di Maria niet de enige PSG-speler gisteravond het slachtoffer van dergelijk geweld werd. Ook het huis van ploeggenoot Marquinhos, die zondagavond de hele wedstrijd speelde, werd beroofd. Daarbij zouden de ouders van de Braziliaan zijn gegijzeld, zo melden Franse media.

Memphis Depay

Het lijkt inmiddels een trend onder Franse criminelen zo lijkt het. Het is namelijk niet voor het eerst dat PSG-spelers worden beroofd terwijl ze een wedstrijd aan het spelen zijn: in de laatste anderhalf jaar overkwam dat bijvoorbeeld ook Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo Moting. Ook Memphis Depay is sinds hij bij Lyon speelt al vaker het slachtoffer van een inbraak geworden.

Stand Ligue 1

Op de ranglijst heeft PSG nu een achterstand van 3 punten op Lille. Ook Olympique Lyon, dat vrijdag bij Stade Reims ontsnapte aan een nederlaag (1-1), heeft 3 punten minder dan de koploper.

Pijnlijke nederlaag

De thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat FC Nantes ging pijnlijk verloren (1-2). Met een overwinning had de ploeg van trainer Mauricio Pochettino in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Lille, dat eerder op zondag op 0-0 bleef steken bij AS Monaco.