🎥 | FC Barcelona deelt Real Madrid flinke tik uit in titelstrijd met late zege in El Clásico

Bart van der Wijst • 00:01, 20-03-2023 / Laatste Update: 05:25, 12-12-2023

FC Barcelona heeft aartsrivaal en titelconcurrent Real Madrid een flinke tik uitgedeeld in de Spaanse titelstrijd. Op eigen veld werd in blessuretijd met 2-1 gewonnen. Invaller Franck Kessié zorgde voor dolle vreugde op het veld en de tribunes.

Thibaut Courtois zorgde ervoor dat Real Madrid de hele wedstrijd in leven bleef. De Belgische doelman voorkwam in de openingsfase met een paar knappe reddingen de 1-0.

Lucky Real

Die viel uiteindelijk aan de andere kant. Vinícius Júnior danste, niet voor het laatst deze avond, door de defensie van Barcelona. Zijn voorzet was bedoeld voor een medespeler, alleen Ronald Araújo kreeg hem per ongeluk tegen zijn hoofd. Marc-André ter Stegen was kansloos: 0-1.

Langszij

Barcelona drong daarna wel aan. De gelijkmaker leek echter niet meer voor rust te vallen, ondanks de vele pogingen. In de blessuretijd van de 1e helft kon Camp Nou eindelijk juichen. Na een corner werkte Sergi Roberto de bal binnen. Gelijk, en meteen rusten.

1-2? Nee 2-1!

Na de pauze drong bij Real Madrid het besef door dat er toch maar gewonnen moest worden om de titeldroom in leven te houden. Carlo Ancelotti wisselde aanvallend. Zo kwam Marco Asensio binnen de lijnen. Hij leek de titelstrijd ook weer nieuw leven in te blazen, alleen stond hij buitenspel. Daar had de VAR even voor nodig om dat ook te zien.

Barcelona merkte dat het onder druk stond en bracht Kessié. Hij moest eigenlijk de 1-2 voorkomen, maar maakte aan de andere kant de 2-1. De Ivoriaanse middenvelder bezorgde Barcelona de zege én nog belangrijker: een voorsprong van 12 punten op Real Madrid.