Fiorentina met zege op Cyriel Dessers en co naar 1e wedstrijd tegen FC Twente

Sjors Tanis • 23:04, 14-08-2022 / Laatste Update: 03:33, 12-12-2023

Fiorentina leeft met een lekker gevoel toe naar naar het 2-luik met FC Twente in de play-offs om een plaats in de groepsfase van de Conference League. De club uit Florence won het thuisduel met Cremonese in de Serie A met 3-2.

FC Twente pakte zondag 3 punten tegen Fortuna Sittard (3-0).

Dessers

Cyriel Dessers, vorig seizoen actief voor Feyenoord, debuteerde voor Cremonese. De spits speelde de hele wedstrijd, maar scoorde niet.

Rolando Mandragora maakte diep in blessuretijd het winnende doelpunt. Cristian Buonaiuto leek de bezoekers lang een punt te bezorgen met de 2-2. Giacomo Bonaventura en Luka Jovic brachten Fiorentina 2 keer op voorsprong. David Chidozie Okereke maakte voor de 1e keer gelijk voor Cremonese, dat ruim een helft met een man minder speelde na een rode kaart voor Gonzalo Escalante.