🎥 | Galavoorstelling tijdens benefietduel: Memphis Depay en Frenkie de Jong scoren voor Barcelona

Getty

Jeroen Rooseboom • 02:00, 25-08-2022 / Laatste Update: 01:34, 12-12-2023

In een benefietduel voor de ziekte ALS hebben Barcelona en Manchester City elkaar in evenwicht gehouden: het werd 3-3. Memphis Depay en Frenkie de Jong scoorden voor de Catalanen.

Barça en Manchester City speelden tegen elkaar om geld op te halen voor de spierziekte ALS, een ziekte waar Juan Carlos Unzué aan lijdt. Unzué speelde een aantal jaar voor Barcelona en was daarna ook nog lang verbonden als keeperstrainer aan de club. Halverwege de 1e helft kwam City op voorsprong door Julian Alvarez, maar Pierre-Emerick Aubameyang maakte nog geen 10 minuten later gelijk.

Nederlandse glorie

In de 66e minuut scoorde De Jong op aangeven van de ingevallen Depay de 2-1.

Maar lang kon de ploeg van trainer Xavi niet genieten van de voorsprong, want de 20-jarige Cole Palmer schoot de gelijkmaker binnen. In de 70e minuut dacht Depay 'ik wil ook scoren'. En dat deed hij.

Toch ging Barcelona niet winnen. Riyad Mahrez bracht de eindstand op 3-3 door een penalty te benutten in de 99e minuut. Vooral de neutrale toeschouwer was de winnaar dus.