Gareth Bale weet dat heel de wereld voor Oekraïne juicht: ‘Maar wij willen ook graag naar het WK’

5 juni 2022

Getty Images

Wales neemt het zondagavond op tegen Oekraïne voor een plekje op het WK. In Cardiff nemen beide landen het tegen elkaar op. De belangen zijn groot, weet ook Wales-aanvoerder Gareth Bale. Het is een droom voor hem om met zijn land mee te doen aan het WK.


"Dit is een grote wedstrijd", sprak Bale op de persconferentie voor de wedstrijd. "Het is moeilijk te zeggen of dit de grootste wedstrijd ooit voor ons is. We hebben natuurlijk al eens in de halve finales van een EK gestaan", zei hij doelend op de wedstrijd tegen Portugal bij het debuut op het EK in 2016.

Grote belangen
"Het wordt een enorm belangrijke wedstrijd, dat kunnen we niet ontkennen. Wales heeft pas 1 WK gespeeld. Dus dit is een kans die we allemaal heel graag willen grijpen om op het hoogste podium te spelen. We zijn vastbesloten om te winnen en ons doel te bereiken", aldus Bale.

In 1958 toen het WK in Zweden werd gehouden was Wales voor de enige keer van de partij. In een groep met thuisland Zweden, Hongarije en Mexico ging het na een play-offduel met Hongarije door naar de kwartfinales. Daarin was Pelé met zijn Brazilië met 1-0 te sterk.

Iedereen juicht voor Oekraïne
Bale weet ook dat het alles en iedereen tegen Wales is vanavond. Door de oorlog in Oekraïne zal de neutrale kijker voor hen juichen. "Iedereen in de wereld leeft mee met Oekraïne. Sport verbindt mensen. We snappen wat het zal doen met Oekraïne als ze naar het WK gaan, maar wij willen ook heel graag naar het WK", verzekerde de 32-jarige Bale.