Geen enkel schot op doel bij slaapverwekkend duel tussen Uruguay en Zuid-Korea

Jeroen Rooseboom • 16:55, 24-11-2022 / Laatste Update: 07:15, 08-01-2024

Uruguay en Zuid-Korea hebben donderdagmiddag met 0-0 gelijkgespeeld. Pas in de laatste 10 minuten leefde de wedstrijd een beetje op tijdens een wedstrijd waarin er geen enkel schot op doel werd gelost.

Tijdens de eerste helft was het Uruguay dat de grootste kansen kreeg, maar een echt goede wedstrijd was het niet. De Zuid-Koreanen kregen ook af en toe een kansje, maar het was vooral voorzichtigheid troef op het veld. Op slag van rust leken de Zuid-Amerikanen uit een corner op voorsprong te komen door verdediger Diego Godín, maar zijn kopbal spatte op de paal uiteen.

Net niet

Na rust werd het spel niet veel beter. NOS-commentator Jeroen Elshoff vatte het goed samen: "Het is te vaak net niet, of helemaal niet." Uruguay probeerde het nog wel en bracht veteraan Edinson Cavani in het veld voor Luis Suárez in het veld, maar ook dat mocht niet baten.

In de laatste 10 minuten leefde de wedstrijd eindelijk een beetje op. Even leek het er op dat Uruguay toch de volle winst zou pakken, maar een vlammend schot van Federico Valverde eindigde op de paal. Even later ging aan de andere kant een schot van Heung-Min Son rakelings langs het doel.

Geen schoten op doel

Tijdens de hele wedstrijd is er geen enkel schot op doel geweest. Er is waarschijnlijk niemand die zich over 10 jaar deze wedstrijd nog herinnert. Eindstand: 0-0.