Gio huilt alweer! Liverpool spaart Rangers nog met 2-0-zege op Anfield

Eimert Pruis • 01:27, 05-10-2022 / Laatste Update: 08:02, 12-12-2023

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC ook de 3e groepswedstrijd in de Champions League niet kunnen winnen. De Nederlandse coach zag zijn Schotse ploeg met 2-0 verliezen bij Liverpool. Daardoor houdt Ajax Rangers nog onder zich in de poule.

De ploeg van Virgil van Dijk is in de groep met verder Ajax en Napoli dus op 6 punten gekomen. Napoli gaat na de zege op Ajax aan de leiding met 9 punten. Ajax heeft 3 punten en Rangers is nog puntloos.

Lekkere vrije trap

Liverpool kwam al in de 7e minuut op 1-0. Trent Alexander-Arnold krulde een vrije trap langs de muur fraai in de linkerhoek. Ook daarna waren de kansen vrijwel alleen voor de Engelsen. Rangers-doelman Allan McGregor stopte inzetten van met name Darwin Núñez en haalde de rust met slechts 1 tegentreffer.

Rangers-keeper kan uitblinken

In de 2e helft kreeg Liverpool een grote kans op het 2e doelpunt nadat Leon King Luis Díaz gestopt had in het strafschopgebied. Mohamed Salah faalde niet vanaf 11 meter. De Engelse ploeg van coach Jürgen Klopp scoorde daarna niet meer en dat lag vooral aan Rangers-goalie McGregor.