Grimsby Town (4e klasse) zorgt voor grote verrassing in FA Cup met uitschakeling Premier League-club

Sjors Tanis • 23:16, 01-03-2023 / Laatste Update: 02:38, 08-01-2024

Grimsby Town, actief in de League Two (het 4e profniveau van Engeland), heeft een megastunt uitgehaald in de FA Cup. Premier League-club Southampton werd uit verslagen. Het werd 1-2. Grimsby staat in de kwartfinales van het oudste bekertoernooi ter wereld.

Vlak voor rust kwam Grimsby op voorsprong door een benutte penalty van Gavan Holohan. Hij maakte in de 50e minuut zijn 2e goal, weer vanaf 11 meter. Duje Caleta-Car bracht Southampton in de 65e minuut terug in het duel. In de 80e minuut dacht de thuisploeg via invaller Theo Walcott op 2-2 te komen. Maar de VAR greep in.

Zo bekert Grimsby verder en kan voor Southampton de focus op de Premier League. Daarin is de club hekkensluiter.