Jeremie Frimpong helpt Bayer Leverkusen met assist aan 3 punten tegen Köln

Sjors Tanis • 21:24, 09-11-2022 / Laatste Update: 08:41, 12-12-2023

Jeremie Frimpong hoopt op een selectie voor het WK met Oranje. Bondscoach Louis van Gaal maakt vrijdag zijn 26-koppige selectie bekend en Frimpong heeft nog even laten zien dat hij in vorm is. De 21-jarige rechtervleugelverdediger zorgde er met een assist voor dat zijn club Bayer Leverkusen won bij FC Köln: 1-2.

Mitchel Bakker (Eveneens Oranje-kandidaat) speelde de hele wedstrijd bij de bezoekers. Timothy Fosu-Mensah viel in blessuretijd in voor Frimpong. Door de zege komt Leverkusen op 15 punten na 14 wedstrijden in de Bundesliga. Köln heeft 2 punten meer en staat 12e, Leverkusen volgt 1 plaats lager op de ranglijst.

Leverkusen buigt achterstand om

Köln kwam op eigen veld na een halfuur op voorsprong door een heerlijke goal van Benno Schmitz. In de 65e minuut viel de gelijkmaker via invaller Nadiem Amiri. Moussa Diaby kon in de 71e minuut op aangeven van Frimpong de 1-2 maken.