🎥 | Ontevreden Charleroi-fans legden duel met KV Kortrijk stil na pyro-protest

Trevor Wagener • 22:47, 18-10-2022 / Laatste Update: 22:50, 07-01-2024

De thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League tegen KV Kortrijk (2-2) liep dinsdagavond voor Charleroi-fans uit op een teleurstelling. Niet alleen gaf de ploeg een 2-0-voorsprong weg: voor en na de wedstrijd was er spanning op de tribunes. Ook lag het duel 10 minuten stil nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid.

Charleroi-supporters lieten hun onmin blijken naar eigenaar Mehdi Bayat. De fans zijn het niet eens met diens transferbeleid en hekelen de resultaten. Na 13 duels heeft Charleroi pas 16 punten en staat het op de 10e plaats.

Protest

Tegen Kortrijk ging het ook mis. Na goals van Daan Heymans en Marco Ilaimaharitra zetten Habib Guèye en Felipe Avenatti de bezoekers weer op gelijke hoogte. Na de treffer van Avenatti werden de Charleroi-fans gek.

Daar waar het voor de pauze vooral bij spreekkoren en getoonde spandoeken bleef, gooide de Charleroi-aanhang nadien Bengaals vuurwerk op het veld. Vanwege de pyro-show besloot scheidsrechter Brent Staessens de clash enkele minuten te onderbreken. Na 10 minuten kon het restant worden uitgespeeld.

Boel ballen?

Volgens Het Nieuwsblad deden er ook verhalen de ronde dat er ruim 500 tennisballen het stadion binnengesmokkeld zouden zijn. Dit bleek na navraag niet waar te zijn.