🎥 | Karim Benzema neemt afscheid van Real Madrid met een goal en een publiekswissel

Bart van der Wijst • 23:24, 04-06-2023 / Laatste Update: 08:18, 12-12-2023

Na 14 jaar is het nu echt gedaan met de carrière van Karim Benzema bij Real Madrid. Zondagavond speelde hij tegen Athletic Club zijn laatste wedstrijd voor de Koninklijke. Die sloot hij af met een doelpunt én een publiekswissel.

Benzema scoorde in de 72e minuut de 1-1, nadat Oihan Sancet Bilbao kort na rust op voorsprong had gezet. Direct na de goal ging de 35-jarige spits naar de kant onder luid applaus.

Eeuwige held

Benzema kwam in 2009 voor 35 miljoen euro over van Olympique Lyon. In de eerste jaren had de spits het lastig in de schaduw van Cristiano Ronaldo. Toen alle sterren weg waren in Madrid stond Benzema op; met name de laatste 3 seizoenen speelde hij geweldig.

Met 354 doelpunten in 648 wedstrijden en 25 prijzen kan Benzema terugkijken op een geweldige carrière in Madrid. Hij gaat waarschijnlijk spelen in de competitie van Cristiano Ronaldo, bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië.