🎥 | Lazio pakt op BIZARRE wijze punt tegen Atlético: keeper kopt in allerlaatste minuut 1-1 binnen

Yvo van Dorst • 01:01, 20-09-2023 / Laatste Update: 21:18, 11-12-2023

Atlético Madrid heeft op ongekende wijze een overwinning uit handen gegeven tegen Lazio Roma. De Spanjaarden stonden in Rome tot de laatste minuut met 0-1 voor Lazio, maar in de allerlaatse minuut is het Ivan Provedel die op magische wijze de gelijkmaker binnenkopt.

Trainer Diego Simeone moest flink puzzelen door blessures van onder andere Koke en Memphis Depay. Mede daarom begon Barrios vanaf de aftrap en was er ook een basisplaats voor Alvaro Morata. Lazio en Atlético waren in de 1e helft vrij gelijk aan elkaaar, maar na 22 minuten kwam de goal van Atlético. Daichi Kamada was de ongelukkige die het schot van Barrios veranderde, waardoor hij achter doelman Ivan Provedel vloog. Overigens kregen trainers Maurizio Sarri en Simeone allebei een gele kaart in het 1e bedrijf.

Luis Alberto

In de 2e helft kwamen er nog wat kansjes voor Lazio. De man waar Feyenoord op moet letten lijkt Luis Alberto. De Spanjaard was de man waar alles omdraaide op het middenveld bij de Romeinen en hij kreeg ook nog een aantal kansjes. Scoren lukte echter niet meer, waardoor Atlético de Champions League-campagne leek te starten met een overwinning.

Bizarre ontknoping

Want een overwinning werd het niet voor Atlético. In de laatste minuut van de extra tijd ging keeper Provedel mee met een corner. Na die hoekschop werd eerste geschreeuwd om een penalty, maar uitblinker Alberto bleef scherp. Hij leverde een prachtige voorzet af op keeper Provedel, die de gelijkmaker binnenkopte. Rome ging uit zijn dak, maar de keeper bleef zelf opvallend rustig. Lazio en Atlético starten daardoor met een punt aan de Champions League-campagne en Feyenoord gaat aan kop in Poule E.