Liverpool houdt met dikke winst zicht op CL-plekken, doek bijna gevallen voor Leicester City

Yvo van Dorst • 00:53, 16-05-2023 / Laatste Update: 03:27, 12-12-2023

Liverpool heeft maandagavond Leicester City dieper en dieper het degradatiemoeras ingestuurd. The Reds pakten een 3-0-overwinning bij The Foxes, waardoor de ploeg van Jurgen Klopp nog wel zicht houdt op de top 4 en dus plekken voor de Champions League volgend seizoen.

Bij Liverpool mochten Virgil van Dijk en Cody Gakpo weer in de basis starten. Het heenduel op Anfield werd een legendarische vanwege het vreselijke optreden van Wout Faes. De oud-verdediger van Excelsior maakte 2 keer een eigen doelpunt, waardoor zijn ploeg de wedstrijd verloor.

Dynamisch duo

De 1e helft van de wedstrijd was maar van 2 spelers op het veld. Curtis Jones en Mohamed Salah. Na een half uur aftasten vond het duo het wel goed geweest met Leicester City. In minuut 33 maakte Jones op aangeven van Salah de 0-1 en een kleine 3 minuten later deden de 2 dat nog eens dunnetjes over.

Wereldgoal

In de 2e helft was Trent Alexander-Arnold de grote man aan de zijde van de bezoekers. Wederom was Salah bij de aanval betrokken met een assist, maar de vrije trap was voor de Engelse rechtsback. Die haalde zo verwoestend uit dat de 3-0 met koeienletters op het scorebord kwam.

Resterende potjes

Door de overwinning van Liverpool komt de top 4 steeds dichterbij. De ploeg van Klopp is daarmee wel afhankelijk van Manchester United en Newcastle United. Zij moeten minimaal nog 1 punt verliezen, aangezien ze er nu nog 1 voorstaan op Liverpool. Leicester City staat met nog 2 duels te spelen 19e. Het gat met de plekken boven de degradatiestreep is nu gestegen naar 2 punten.