Liverpool wint in spektakelstuk van Atlético Madrid, FC Porto verrast AC Milan

Eimert Pruis • 00:58, 20-10-2021 / Laatste Update: 11:06, 08-01-2024

Atlético Madrid en Liverpool hebben er een heerlijk voetbalavondje van gemaakt in het Wanda Metropolitano. Een wedstrijd die van alles had en uiteindelijk trok Liverpool aan het langste eind: 2-3. In dezelfde groep B wist FC Porto AC Milan te verassen. In Portugal werd het 1-0.

Liverpool begon furieus aan de wedstrijd en legde de ploeg van trainer Diego Simeone de wil op. Atléti, toch gezegend met goede verdedigers, had het antwoord niet op de aanvallen van Liverpool en keek al na 13 minuten tegen een 0-2-achterstand aan. Eerst was het James Milner die een actie van Mo Salah bekroonde. Daarna zorgde Naby Keïta voor gefronste wenkbrauwen op de banken.

Liverpool stond gewoon met 0-2 voor tegen het sterke Atlético Madrid. Waar gaat dit heen? Zo dacht iedereen. Nou nog voor rust was het weer gelijk. De man die daar verantwoordelijk voor was luistert naar de naam Antoine Griezmann. De deze zomer van FC Barcelona teruggekeerde aanvaller zette de verdediging van Liverpool, waaronder Virgil van Dijk, 2 keer te kijk.

Van held naar schlemiel

In de 2e helft deed diezelfde Fransman een beetje knullig. Het was gevaarlijk spel, een been een beetje te hoog. Daar blikken of blozen de scheidsrechters in LaLiga niet voor. De Duitser Daniel Siebert wel: ROOD! En dus was het weer verdedigen voor Atlético. En daar waren ze in de 2e helft een stuk beter in.

Toch won Liverpool wel. Want 1 domme fout van Mario Hermoso zorgde voor een uitgelezen kans voor Salah. De Egyptenaar faalt bijna nooit vanaf 11 meter en ook deze avond in Madrid niet: 2-3. Dat daarna Atlético nog een pingel had moeten hebben na een overtreding op Jose Maria Giménez maar niet kreeg, zorgde voor ongekende woede bij coach Simeone. Iedereen dacht aan een penalty maar Siebert keek nog eens goed naar de beelden en vond het wel meevallen.

Even verderop in Portugal speelde FC Porto tegen AC Milan. En niet het favoriete Milan, maar Porto won. Dankzij Luis Diaz, de middenvelder die in de 65e minuut scoorde. En zelfs de ingevallen Zlatan Ibrahimovic kon niets meer veranderen aan de stand.

Liverpool is nog foutloos na 3 wedstrijden en staat bovenaan in Groep B. Atlético Madrid volgt met 4 punten, evenveel als Porto. Milan is heel slecht begonnen aan de Champions League. Op de helft hebben de Milanezen nog niet 1 puntje.