🎥​ | Manchester United verloor vorig seizoen beide duels met rivaal City: zo moet het niet voor Erik ten Hag en co

29 september 2022

Getty Images
manchester-united-verloor-vorig-seizoen-beide-duels-premier-league-met-manchester-city-zo-moet-het-niet-voor-erik-ten-hag-trainer-derby

Erik ten Hag gaat zondag als trainer van Manchester United op bezoek bij stadgenoot Manchester City. Vorig seizoen verloren The Red Devils beide Premier League-duels met ManCity: in het Etihad Stadium werd het liefst 4-1, op Old Trafford bleef het bij 0-2.


Heel veel slechter lijkt het voor Ten Hag en zijn team dus niet te kunnen gaan. Check hier nog eens hoe de wedstrijden van vorig seizoen verliepen!

6 maart 2022: Manchester City - Manchester United (4-1)
Het was de wedstrijd van Kevin de Bruyne. De Belg zorgde zelf in de 1e helft voor de 1-0 en 2-1 (tussendoor had Jadon Sancho gelijk gemaakt). Na de pauze was De Bruyne de aangever bij de 3-1 van Riyad Mahrez. Die laatste zette in blessuretijd de eindstand op het scorebord.

Check hier de samenvatting:
(tekst gaat verder onder de video)
6 november 2021: Manchester United - Manchester City (0-2)
Het was de 11e speelronde toen de uiteindelijke kampioen op bezoek ging bij de stadgenoot. Al voor rust vielen beide goals. Met een eigen doelpunt maakte Eric Bailly er 0-1 van en vlak voor rust verdubbelde Bernardo Silva de score op aangeven van João Cancelo.

Check hier de samenvatting:
(tekst gaat verder onder de video)
10 uit 12 voor ManUnited in 2 seizoenen
In de seizoenen 2019/20 en 2020/21 verloor Manchester United helemaal niet van Manchester City in de Premier League. De huidige club van Ten Hag pakte 3 keer 3 punten en 1 keer 1 punt.