Meerdere Belenenses-spelers besmet met nieuwe coronavariant

29 november 2021

AFP

13 spelers van de Portugese voetbalclub Belenenses blijken te zijn besmet met de Omikron-variant van het coronavirus, meldt de Portugese gezondheidsinstantie DGS maandag. Belenenses was het afgelopen weekend even een hot topic.


Voor de wedstrijd tegen Benfica kon de ploeg namelijk maar 9 spelers opstellen. Met 2 keepers kwamen ze alsnog tot een 'representatief' 11-tal. Na rust werd het eenzijdige duel uiteindelijk alsnog stilgelegd. Belenenses had nog 6 spelers over en stond toen al met 7-0 achter.

Vreemde voetbalwedstrijd
Kort voor de wedstrijd kreeg Belenenses te maken met een grote corona-uitbraak, waardoor de club meer dan 10 spelers moest missen. Ook diverse stafleden waren er niet bij. Het duel mocht niet worden uitgesteld en de club deed een beroep op alle spelers die nog wel beschikbaar waren. Een keeper moest daarom de wei in als veldspeler.

"Het was een schande om hier vanavond te spelen", zei Belenenses-voorzitter Rui Pedro Soares tegen de Portugese pers. Meer mensen spraken hun verbazing erover uit dat Belenenses werd gedwongen met een 9-tal aan de aftrap te verschijnen.