Met De Ligt in de basis en invaller Blind pakt Bayern koppositie terug

Rick Kraaijeveld • 20:47, 05-02-2023 / Laatste Update: 01:08, 12-12-2023

Bayern München heeft de koppositie heroverd door met 2-4 te winnen van VfL Wolfsburg. Daarmee neemt het de positie over van Union Berlin, dat daar door de overwinning van zaterdag even aan kop stond. Matthijs de Ligt stond in de basis, Daley Blind viel in en aan de andere kant was er een basisplaats voor Micky van de Ven.

Bayern schoot uit de startblokken en stond na 20 minuten al met 3-0 voor. Kingsley Coman(2x) en Thomas Müller zorgden voor de doelpunten. De 1e goal van Coman was op aangeven van Alphonso Davies, de 2e goal op aangeven van kersverse Bayern-speler João Cancelo. De van Manchester City overgekomen rechtsback zette zo gelijk een stempel op zijn debuut. Na 19 minuten mocht Müller de bal in het net leggen na een assist van Joshua Kimmich.

Rood

Vlak voor rust deed Wolfsburg wat terug via Jakub Kaminski. Zo gingen de teams met een ruststand van 1-3 de kleedkamer in. Vlak na rust kreeg Joshua Kimmich zijn 2e gele kaart waardoor Bayern met zeker nog 40 minuten op de klok met 10 man moest spelen. Dat weerhield Jamal Musiala er niet van om gewoon alsnog de 1-4 te scoren na een keurige solo.

In de 78e minuut was het tijd voor Blind om het veld in te komen. Hij verving Cancelo en mocht zodoende nog wat minuten maken. Hij zag nog hoe Mattias Svanberg van Wolfsburg de 2-4 maakte, maar veel maakte dat niet meer uit. Bayern staat voorlopig weer aan kop in de Bundesliga.