Mo Salah is de held van Liverpool in ultieme kraker tegen Manchester City

Pim Huberts • 21:27, 16-10-2022 / Laatste Update: 00:03, 12-12-2023

Manchester City heeft zondagavond punten gemorst bij Liverpool. In een grimmige eindfase wonnen The Reds dankzij een doelpunt van Mo Salah. In een ultiem gevecht liet Liverpool het City niet toe om dichter tot Arsenal te kruipen. Spanning in de Premier League!

De kraker was geen moment oninteressant. Doelpogingen van Diogo Jota en Erling Haaland waren het hoogtepunt van de 1e helft. Het Noorse doelpuntenkanon kreeg maar niet de kans om de bal op de pantoffel te nemen, mede dankzij het goede verdedigingswerk van Virgil van Dijk.

Afgekeurd doelpunt City

In de 2e helft moest Ederson een geweldige actie van Salah redden. Niet lang daarna verdween de bal in de goal van Liverpool na een rebound van Phil Foden, maar... scheidsrechter Anthony Taylor, die voor bijna niets floot deze wedstrijd, besloot naar de VAR te gaan. De VAR keurde het doelpunt alsnog af, City was terug bij af.

Salah de held

In de 76e was het raak voor The Reds. Salah leek even gewisseld te worden, sprak zijn trainer toe, en maakte niet veel later dan eindelijk de openingstreffer. Doelman Alisson knalde de bal naar de Egyptenaar die zijn rug in de City-verdediging zette en Ederson voorbijschoot: 1-0.

De sfeer werd grimmig. Nadat Salah onderuit werd gehaald ging trainer Klopp helemaal uit zijn dak. Een rode kaart voor de Duitse trainer volgde. Na een flinke berg aan minuten in de blessuretijd won Liverpool: 1-0.