Napoli wint overtuigend van Hellas Verona, nieuwe aanwinsten laten zich gelijk zien

Rick Kraaijeveld • 22:47, 15-08-2022 / Laatste Update: 08:32, 12-12-2023

Napoli, dat het dit seizoen zonder de vertrokken Dries Mertens en Lorenzo Insigne moeten doen, hebben goede zaken gedaan in de 1e wedstrijd van het nieuwe Serie A seizoen. Er werd gemakkelijk gewonnen van Hellas Verona met 2-5. Een aantal nieuwkomers vielen gelijk positief op.

Khvicha Kvaratskhelia, onthoud de naam. De nieuwe aanwinst van Napoli viel heel positief op in de 2-5 overwinning. Hij was ook direct trefzeker en tekende voor de 1-1. In het begin had Napoli het wat moeilijk met Hellas Verona. Het kwam zelfs op achterstand toen Kevin Lasagna een goed gerichte kopbal van Koray Günter binnen kon lopen.

Maar vlak voor rust veranderde Viktor Oshimen het beeld compleet. Hij schoot de 1-2 binnen en en Napoli ging dus met een lekker gevoel de rust in.

Ontketend na rust

En na rust was het helemaal lachen geblazen voor de Napolitanen. Ze kregen eerst nog een gelijkmaker te verwerken, maar besloten toen het gas erop te zetten. Nadat Thomas Henry de bal had binnengekopt reageerde Napoli gelijk. Piotr Zielinski was het eindstadion van een snelle aanval met wederom Kvaratskhelia in een belangrijke rol.

Schiettent

Het werd een heuse schiettent: Stanislav Lobotka deed ook een duit in het zakje. Na een mooie sprint verschalkte hij de doelman door heel beheerst en koel de bal in het rechterhoekje te mikken. De 2-5 werd gemaakt door Matteo Politano, die de bal mooi teruggelegd kreeg van Oshimen.