Nations League: Spanje wint, Portugal verliest van nummer laatst

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 00:41, 13-06-2022 / Laatste Update: 01:14, 12-12-2023

In League A van de Nations League heeft Spanje gewonnen van Tsjechië in een comfortabele 2-0-overwinning. Portugal had het in diezelfde poule wat moeilijker tegen Zwitserland. In de overige poules werd ook gespeeld. Tadic speelde met Servië gelijk tegen Slovenië en Giakoumakis scoorde voor Griekenland.

Portugal had het moeilijk in League A tegen Zwitserland. Al heel vroeg, in de 1 minuut scoorde Zwitserland via Haris Seferovic. Daarna werd een goal van Rafael Leão afgekeurd wegens buitenspel. Waarvoor eerder nog een pingel voor Zwitserland werd teruggefloten door de VAR. Portugal was daarna de betere ploeg, maar ze wisten maar niet tot scoren te komen.

Spanje

Spanje had een makkelijke avond in Malaga. Zij mochten het opnemen tegen Tsjechië. Spanje was vanaf moment 1 gelijk beter, uitblinker op het veld was Marco Asensio. Hij gaf een de assist op de 1-0 van Carlos Soler en speelde verder erg goed. Een kwartier voor tijd maakte Pablo Sarabia er nog 2-0 van, dat was ook gelijk de eindstand.

Overige eindstanden

In League B speelden Slovenië en Servië tegen elkaar. Ze zorgden voor een vermakelijk duel. In de 1e helft was Servië beter, en scoorden ze ook 2 keer. Waarvan 1 keer met een assist van Tadic. Maar in de 2e helft maakte Slovenië er 2-2 van. In groep C was het ook raak: Griekenland speelde tegen Kosovo. Giorgos Giakoumakis, de oud-VVV'er mocht daar scoren voor de Grieken in een 2-0-eindstand. In groep D traden Malta en San Marino ten tonelen. Het werd 1-0 voor Malta, die vergaten zichzelf met meer doelpunten te belonen.