Nee! Mark Flekken verliest met Freiburg Duitse bekerfinale van Leipzig na penalty's

Pim Huberts • 00:50, 22-05-2022 / Laatste Update: 20:06, 08-01-2024

RB Leipzig heeft na een spannende verlenging pas na penalty's de DFB-Pokal in Berlijn gewonnen. De Duitse voetbalclub won de nationale beker door SC Freiburg, team van Oranje-international Mark Flekken, te verslaan.

Freiburg (6e van de Bundesliga dit seizoen) en Leipzig (4e) wonnen nog nooit een grote titel. Freiburg won 4 titels in de 2. Bundesliga, terwijl Leipzig alleen lang geleden de titel pakte in de Regionalliga Nordost (toen het nog een klein cluppie was). Er stond dus genoeg op het spel zaterdagavond!

Hand van god?

Maximilian Eggestein maakte in de 19e minuut een doelpunt met wel een hele bijzonder aangever. De hand van Freiburg-speler Roland Sallai raakte overduidelijk de bal en zorgde zelfs dat-ie perfect klaarlag voor zijn teamgenoot: 0-1. Ondanks protesten van de Leipzig-spelers floot de scheidsrechter (met zijn VAR) het doelpunt niet af.

Rode kaart

In minuut 57 kon Marcel Halstenberg alweer terugkeren naar de kleedkamer. De 30-jarige verdediger van Leipzig liep Freiburg-aanvaller Lucas Höler onderuit en kreeg direct rood van scheidsrechter Sascha Stegemann.

Misser Mark Flekken

Waar Mark Flekken tot dan toe een uitstekende wedstrijd keepte, zat de 2-voudig Nederlands international helemaal mis. Een verdwaalde kopbal van Willi Orban kwam voor de voeten van goalgetter Christopher Nkunku die de gelijkmaker erin tikte: 1-1. Vervolgens was het vertrouwen weer helemaal terug bij 'Die Roten Bullen' en de kansen stapelden op: Freiburg stond onder druk.

Zieke knal op de lat

Na 90 minuten stond het 1-1 en dus moesten de mannen verlengen, typische bekerfinale weer! In de 1e helft van de verlenging speelde Freiburg slordig, waardoor de 10 man van Leipzig op z'n minst net zo gevaarlijk waren als de Breisgau Brazilians. In de 2e helft van de verlenging was het overleven geblazen voor beide ploegen. Een flinke knal van Ermedin Demirovic (Freiburg) op de lat was het hoogtepunt van een doelpuntloze verlenging. Penalty's dan maar!

Penalty's

Nkunku begon overtuigend aan de penaltyserie: de Fransman schoot raak (1-0). Mark Flekken wist geen penalty's te houden (2-1) en moest toekijken hoe zijn aanvoerder Günter de 1e penalty mistte. Ermedin Demivoric moest vervolgens Freiburg in leven houden, maar miste en dus pakt RB Leipzig de 1e DFB-Pokal in zijn clubgeschiedenis.