Omhaal Giroud absolute hoogtepunt in hele lelijke wedstrijd

23 februari 2021

Getty Images

Chelsea heeft een prima uitgangspositie geboekt voor de return in de 8e finales van de Champions League. Op bezoek bij Atlético Madrid, vanwege de coronacrisis in Boekarest, werd met miniem verschil gewonnen: 1-0. Een omhaal van Olivier Giroud was hét hoogtepunt in een verder extreem lelijke wedstrijd.


De Fransman besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd. In eerste instantie werd de goal van Giroud afgekeurd, maar na lang treuzelen besloot de VAR 'm toch te tellen.

Typische Atléti-wedstrijd
Het spelbeeld was vanaf minuut 1 hetzelfde. Zonder Hakim Ziyech in de basis zocht Chelsea de aanval en zakte Atlético Madrid massaal in. Toch kregen de Spanjaarden een flinke kans, alleen de voorzet was net iets te hard voor Luis Suárez. Zonder echt grote mogelijkheden gingen we rusten met 0-0.

Na de thee veranderde er niet veel. Maar uiteindelijk brak Giroud de wedstrijd open met z'n heerlijke goal. Ziyech mocht niet veel later ook nog invallen. Het leverde geen verandering in de score op.

Op woensdag 17 maart is de return van deze wedstrijd. De grote vraag is alleen of die wedstrijd in Londen wordt gespeeld vanwege alle maatregelen omtrent het coronavirus.