🎥 | Ongelooflijk: koploper Atletico Madrid verliest voor het eerst OOIT thuis van Levante

Martijn Baars • 19:16, 20-02-2021 / Laatste Update: 22:00, 07-01-2024

Atletico Madrid maakt de strijd om de landstitel toch nog onnodig spannend. Tegen Levante ging de ploeg van Diego Simeone voor het eerst OOIT in eigen huis onderuit. Levante jatte de 2-0 zege dankzij een goal in blessuretijd vanaf eigen helft.

17 uitduels bij Atletico moest Levante wachten op een zege, maar zaterdagavond lukte het. Hoewel Atletico véél beter was, ging Levante véél beter om met de spaarzame counters. In de eerste helft scoorde El Comandante; José Luis Morales.

Kans na kans miste Atletico, dat Joao Felix eindelijk weer terug had. Diep in blessuretijd maakte De Frutos vanaf eigen helft de 2-0 en zorgde daarmee voor de beslissing. De Frutos had het wel makkelijk, want Atletico-keeper Oblak was mee bij een corner. De Frutos schoot dus in een leeg goal raak.

Atletico verloor de afgelopen wedstrijden liefst 7 punten en daardoor is de spanning weer helemaal terug in Spanje. Dit is nu de stand:

1. Atletico 23-55

2. Real Madrid 23-49

3. FC Barcelona 22-46

Real Madrid speelt zaterdagavond nog uit bij Real Valladolid. FC Barcelona moet zondagmiddag thuis tegen Cadiz.