🎥 | Liverpool en Chelsea spelen gelijk in spectaculair duel met discutabele penalty

Eimert Pruis • 22:25, 28-08-2021 / Laatste Update: 21:43, 08-01-2024

Het was een heerlijke Engelse kraker op de zaterdagavond: Liverpool-Chelsea. Er kwam geen winnaar, maar er was genoeg spektakel met een rode kaart voor Chelsea en een zeer discutabele pingel. Uitslag 1-1 en daardoor blijft West Ham United aan kop.

De wedstrijd begon nog goed voor Chelsea. De Blues waren beter en kwamen verdiend op voorsprong. Kai Havertz kopte uit een hoekschop raak. Ja je hoort het goed, Havertz maakt een kopgoal. Dat is niet vaak gebeurd in zijn carrière.

Vlak voor rust ging de fik erin, de vlam sloeg in die spreekwoordelijke pan doordat Liverpool aan het drukken was en dicht bij de treffer. Reece James stond op de achterlijn en kreeg de bal tegen zijn arm. Na de beelden te hebben bekeken vond Anthony Taylor een rode kaart op zijn plaats en ook nog eens een penalty.

You'll never walk alone

Mohamed Salah pakte het cadeautje graag uit en zorgde voor een eenzijdige 2e helft. Liverpool. met aanvoerder Virgil van Dijk als kapitein die het schip naar voren joeg, ging volop in de aanval. Het leverde veel kansen op, maar echt uitgespeelde mogelijkheden zaten er niet tussen.

En als er dan geschoten werd op het Chelsea-doel, dan stond daar altijd nog Édouard Mendy. De goalie groeide uit tot man van de wedstrijd en liet (behalve de strafschop dan) niets door. Dus bleef het 1-1 en gingen de fans op Anfield enigszins bedroefd naar huis (maar ze liepen niet alleen natuurlijk). Ook Hakim Ziyech zal sip naar huis zijn gegaan, hij bleef de hele wedstrijd op de bank.

Kijk hieronder nog even de doelpunten van Liverpool-Chelsea

West Ham speelde eerder op de dag gelijk tegen Crystal Palace (2-2) maar blijven wel aan kop met 7 punten uit 3 wedstrijden. De mooiste wedstrijd (niet voor Arsenal-fans) was de vroegere topper Manchester City-Arsenal. De Citizens rolde de ploeg van Mikel Arteta op met 5-0. Wie anders dan Granit Xhaka kreeg rood in de 1e helft.