Premier League: Ten Hags ManU maakt misstap bij Villa, Newcastle wint weer (met gemak)

Eimert Pruis • 17:57, 06-11-2022 / Laatste Update: 01:58, 12-12-2023

Erik ten Hags Manchester United heeft na een reeks goede resultaten toch weer een misstap begaan. Bij Aston Villa verloor United met liefst 3-1. Tegelijkertijd ging Newcastle United op bezoek bij Southampton en dat leverde weer een easy zege op voor het steenrijke Newcastle (1-4).

De vorige zege van Villa thuis op ManUnited was in 1995/1996. Het was ook een mooie opsteker voor Unai Emery. De nieuwe coach kondigde grote plannen aan bij zijn aanstelling en stunt meteen tegen Ten Hag.

Van de Beek en Ronaldo

De nederlaag was ook weer een slechte beurt voor Donny van de Beek en Cristiano Ronaldo. De twee kregen van Ten Hag weer het vertrouwen, al hebben ze dat de laatste tijd niet echt verdiend. Vooral Van de Beek heeft sinds zijn rentree nog niet laten zien dat hij in de basis hoort.

Van de Beek eruit, Malacia erin

Hij werd na 66 minuten ook gewisseld. Tyrell Malacia kwam op dat moment juist in het veld bij de 3 wissels die Ten Hag uitvoerde. Op dat moment stond het al 3-1 voor Aston Villa.

Bailey

Leon Bailey had Villa in de 7e minuut op voorsprong gebracht. Een kleine 5 minuten later was het al 2-0 dankzij Lucas Digne. Een eigen goal op slag van rust zorgde voor de aansluiting voor Manchester United.

Ramsey scoort 2 keer (1 keer in juiste goal)

Jacob Ramsey, vlak voor rust verantwoordelijk voor dat eigen doelpunt, maakte net na rust alles weer goed. Hij schoot fraai raak en besliste zo de wedstrijd.

Onmachtig ManU

Want United was niet bij machte om nog terug te komen. Ronaldo was vooral gefrustreerd dat hij zoveel kansen miste. Hij kreeg ook nog een gele kaart. Een vrije trap 20 minuten voor tijd was ook niet aan hem besteed. De Portugese ster schoot de bal keihard in de muur.

United 5e, Newcastle 3e

Zo blijft de ploeg van Ten Hag op 23 punten uit 13 duels (5e plaats) steken. Newcastle United klom naar plek 3 met 27 punten.

Magpies geen moeite met Southampton

Newcastle is bezig aan een uitstekend seizoen en had zondagmiddag geen enkele moeite met Southampton. Miguel Almirón, Chris Wood, Joseph Willock en Bruno Guimarães waren de doelpuntenmakers namens Newcastle. De tegentreffer van Romain Perraud kwam veel te laat. Oranje-kandidaat Sven Botman speelde de hele wedstrijd. Newcastle is zo al 9 wedstrijden op rij ongeslagen.

Botman mag knuffelen met zijn ploegmaten na de openingstreffer

West Ham-Palace

West Ham United en Crystal Palace speelden zondagmiddag ook nog tegen elkaar. Het duel eindigde in 1-2. Een eigen doelpunt van Aaron Cresswell in blessuretijd deed de thuisclub de das om.