🎥 | PSG knikkert titelhouder Bayern uit Champions League ondanks nederlaag in Parijs

Getty

Sjors Tanis • 00:52, 14-04-2021 / Laatste Update: 05:19, 07-01-2024

Paris Saint-Germain heeft titelhouder Bayern München uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League! De Duitsers wonnen in Parijs met 1-0, maar op basis van uitdoelpunten (het werd 3-2 voor PSG in München) gaan de Fransen verder.

Mitchel Bakker viel ruim een halfuur voor tijd in bij PSG.

Grote kansen in 1e helft

De thuisploeg kreeg in de 1e helft de betere kansen. Vooral Neymar was gretig, maar raakte de lat én de paal. 5 minuten voor rust was het aan de andere kant raak toen Eric Maxim Choupo-Moting alert was vlak voor het doel: 0-1.

Bloedstollende slotfase

Ook na rust kreeg Neymar een grote kans, maar hij kon niet bij de bal na een fraaie actie van Ángel Di Maria. Bayern had nog 1 doelpunt nodig om de halve finales te bereiken en ging in de slotfase vol in de aanval. Het leverde spannende momenten voor het PSG-doel op, maar de Fransen hielden stand.

Vorig seizoen verloor Paris Saint-Germain in de finale van de Champions League nog met 1-0 van Bayern München.