Publiek de grote winnaar op Anfield: Liverpool ondanks gelijkspel simpel naar halve finales

Bart van der Wijst • 00:55, 14-04-2022 / Laatste Update: 23:21, 08-01-2024

Liverpool heeft de halve finales van de Champions League bereikt. De ploeg van Jürgen Klopp had over 2 wedstrijden geen moeite met Ajax-beul Benfica: 6-4. Op Anfield was het publiek de grote winnaar, er werd 6 keer gescoord. Die goals werden eerlijk verdeeld: 3-3.

Klopp gunde bijvoorbeeld Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson een hele wedstrijd rust. Andere toppers vielen in, of mochten na iets meer dan een halve wedstrijd uitrusten.

Exacte kopie

Het leek even alsof we naar een herhaling van Benfica - Liverpool zaten te kijken, want Ibrahima Konaté opende op exact dezelfde wijze de score vanavond als vorige week. De verdediger kopte uit een hoekschop van oud-Willem II'er Kostas Tsimikas raak: 1-0. Daarna was Roberto Firmino dicht bij de 2-0. Jan Vertonghen haalde de bal van de lijn, al wist hij waarschijnlijk niet hoe.

Benfica kwam niet veel later terug in de wedstrijd. De verdediging van Liverpool, die dit seizoen nog maar weinig samenspeelde, stond te gapen bij de gelijkmaker van Gonçalo Ramos. Er werd geappelleerd voor buitenspel, dat was het niet. Zo was het nog voor rust 1-1 (4-2 in totaal).

FirminSHOW

Na de pauze leek Roberto Firmino de wedstrijd in het slot te gooien. Na wat geklungel achterin bij Benfica maakte hij de 2-1 op aangeven van Jota. 10 minuten later was het opnieuw de Braziliaan die scoorde. Opnieuw was Tsimikas de aangever. 6-2 over 2 wedstrijden, over en sluiten zou je zeggen.

Toch...?

Zeker toen Klopp ook nog eens de grotere jongens zoals Mo Salah, Sadio Mané, Fabinho en Thiago binnen de lijnen gooide. Maar de handjes van het Liverpool-publiek werden toch wat klammer nadat Benfica zich knap terug in de wedstrijd vocht. Roman Yaremchuck maakte er 3-2 van, Darwin Núñez even later zelfs 3-3!

Dat betekende dat het verschil nog maar 2 was, er was alleen een probleempje voor Benfica: de klok. Núñez' goal viel pas in de 83e minuut. Toch hield heel Anfield de adem in toen Núñez een minuut later richting het doel van Alisson vuurde. Gelukkig voor Liverpool ranselde de Braziliaan de droge knal knap uit de hoek. Daarna speelde de thuisploeg de return vakkundig uit, dus gaat Liverpool door.

In de halve finale spelen ze tegen Villarreal.