Van Bronckhorst over verlies in EL-finale: ‘Alles eraan gedaan, nu moeten we door’

19 mei 2022

Manager Giovanni van Bronckhorst slaagde er met Rangers woensdagavond niet in om de Europa League te winnen. Na 120 minuten voetbal en genomen penalty's kon Eintracht Frankfurt de cup mee naar Duitsland nemen. Na afloop was de Nederlandse coach realistisch maar bovenal teleurgesteld.


"Dit was een grote wedstrijd, deze finale. Beide ploegen hebben de kansen gekregen en waren gelijkwaardig. Mijn spelers hebben alles gegeven", zei Van Bronckhorst bij Rangers TV. Volgens de oud-speler van de Schotse club vroeg de finale veel van zijn ploeg.

Missie mislukt
"We waren hier met een missie. Het was zwaar, we moesten niet voor niets zo vaak wisselen. Dat was nodig. We hebben ons best gedaan." Ook was Van Bronckhorst blij met de support. Rangers werd - net als de Duitse opponent - in het Spaanse Sevilla bijgestaan door duizenden fans, zowel in als buiten het stadion.

"Dat gaf ons een geweldig gevoel. Uiteraard is iedereen nu enorm teleurgesteld. We missen uiteindelijk de belangrijkste penalty, dat vindt eenieder die Rangers een warm hart toedraagt natuurlijk verschrikkelijk." Wel was Van Bronckhorst enorm trots op de prestatie die Rangers dit seizoen in Europa leverde.

Trots gevoel
"Zoals gezegd: het was niet makkelijk. We hebben sterke tegenstanders gehad en een aantal keer de startopstelling gewijzigd. Ook kregen spelers andere rollen mee. Echt, we hebben er alles aan gedaan." Zaterdag kan Rangers een nieuwe prijs pakken. Dan wacht de bekerfinale tegen Hearts.

"We zullen nu de pijn moeten verdragen en herstellen", rondde Van Bronckhorst af. "Ik heb een WK-finale verloren, dus ik weet hoe het voelt. We hebben 2 dagen om ons voor te bereiden op de bekerfinale, een vlucht tussendoor... Op vrijdag is de begrafenis van (clublegende) Jimmy (Bell) en daarna moeten wij er als ploeg weer staan."