Real Madrid naar finale Champions League na allerkrankzinnigste comeback ever

Bart van der Wijst • 01:35, 05-05-2022 / Laatste Update: 07:09, 08-01-2024

Real Madrid staat in de finale van de Champions League! Ja, echt waar! De Koninklijke leek dood en begraven na een 1-0-achterstand in eigen huis tegen Manchester City, maar door een van de krankzinnigste slotfases ever gaat de ploeg alsnog door. Na verlenging won Real Madrid met 3-1. Weer niet dus voor Manchester City.

Het begin was van beide kanten niet denderend. Even sloeg de vlam in de pan, toen Casemiro iemand een trap van jewelste gaf. De Braziliaan kreeg niks, maar uit het opstootje dat volgde ontvingen Luka Modric en Aymeric Laporte een gele kaart.

Kansjes

Karim Benzema had zijn vizier in het begin van de avond niet op scherp staan. De absolute vedette van Real Madrid kopte een kans die hij normaal gesproken wel zou afronden over (wel buitenspel) en iets later knalde hij een bal huizenhoog over.

De grootste kans voor rust was voor Bernardo Silva. De Portugese dribbelkont schoot met zijn chocoladebeen hard op doel, maar op die plek stond Thibaut Courtois precies. Tegen het einde van de 1e helft schroefden beide teams het tempo wat op, maar buiten wat hachelijke momentjes voor buiten de doelen kwamen Real Madrid en Manchester City niet.

Real Madrid vergeet iets heel belangrijks

Na rust gaf de thuisploeg gas, dat moest ook wel want ze hadden een doelpuntje nodig. Binnen 10 tellen had de bal erin kunnen liggen. Na een slim ingestudeerde aftrap kwam de bal voor de voeten van Vinicius Junior. Het Braziliaanse toptalent maaide vervolgens hopeloos langs de bal. Kans verkeken.

Daarna bleef Real Madrid de betere partij, maar telkens vergat het iets. Vinicius werd een paar keer knap weggestuurd door medespelers, alleen hij rommelde vervolgens met zijn eigen voeten. Ook Modric kreeg een mogelijkheid. De Kroatische middenvelder had alleen iets te veel tijd nodig voor zijn volley.

Over en sluiten...?

Bij Manchester City treuzelden ze niet zo lang om de trekker over te halen. Na een prachtige actie van Bernardo Silva ramde Riyad Mahrez een dikke 20 minuten voor tijd de beslissende 1-0 (5-3 over 2 wedstrijden) binnen.

Carlo Ancelotti wisselde daarna aanvallend, waardoor Real Madrid een soort van alles of niets ging spelen. Dat resulteerde in kansen aan de andere kant. Maar de bal wilde er maar niet in. Invaller Jack Grealish (2 keer) en João Cancelo waren echt héél dichtbij de beslissing.

Het zal toch niet? Toch wel!

De 0-2 viel maar niet en dus bleef Real Madrid in leven. Het blijft natuurlijk wel Real Madrid. Daar kwam Manchester City ook achter. Invaller Rodrygo maakte in de minuut 90 de 1-1 en dus aansluitingstreffer in het tweeluik. Je voelt hem dan al aankomen. 2 minuten later lag de bal er wéér in, via een kamikazegoal van Rodrygo. GEKKENHUIS! In de 6 minuten blessuretijd gebeurde meer geks dan in de 90 minuten daarvoor.

King Benzema

Met een supergevoel ging Real Madrid de verlenging in, hoe anders was dat bij Manchester City. De Engelsen stonden zowat met 2 benen in de finale in Parijs. Daarnaast moesten ze ook sterspeler Kevin De Bruyne missen in de extra tijd, hij was al gewisseld.

Het supergevoel van de thuisploeg kreeg een boost toen Benzema gewillig naar de grond ging na een overtreding van Ruben Días: penalty. Benzema ging ondanks zijn missers de laatste tijd zelf achter de bal staan. De aanvoerder stuurde Ederson naar de verkeerde hoek: 3-1 (en 6-5 over 2 wedstrijden). Na 103 loodzware minuten kreeg Benzema een publiekswissel.

Weer niet voor ManCity

Even werd het nog spannend voor Real Madrid, toen Courtois gestrekt moest na een kopbal van Phil Foden. Ook in de rebound kreeg Fernandinho de bal er niet in. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd haalden de spelers van Real Madrid alle trucjes uit de kast om een beetje tijd te winnen. Met succes, want ManCity kwam nauwelijks nog tot kansen.

Daardoor bleef het bij 3-1 en dus krijgen we géén Engelse finale tussen Liverpool en Manchester City, maar een rematch tussen Liverpool en Real Madrid! In het blauwe gedeelte moeten ze nog maar een jaartje wachten op een eventuele Champions League-eindzege.