Real Madrid wint WK voor clubs na doelpuntenfestijn tegen Al-Hilal

Pim Huberts • 23:03, 11-02-2023 / Laatste Update: 04:21, 08-01-2024

Real Madrid heeft het WK voor clubs gewonnen. In Marokko wonnen de Spanjaarden de finale van het Saoedische Al-Hilal. Het werd een waar (doelpunten)feestje voor het publiek in Rabat: Real won met 5-3.

Na 18 minuten zorgde de nummer 2 van LaLiga al voor een 2-0-voorsprong. Vinícius Júnior en Federico Valverde troffen doel. Diezelfde mannen waren in de 2e helft ook goud waard. Zij en Karim Benzema verzamelden in totaal 5 doelpunten voor de Madrilenen.

Al-Hilal

Malinees Moussa Maréga (26e minuut) en Argentijn Luciano Vietto (63' en 79') maakten de doelpunten aan de kant van Al-Hilal. Al-Hilal behaalde verrassend de finale van het WK voor clubs door Wydad Casablanca en Flamengo te verslaan.

WK voor clubs

Real Madrid neemt de titel over van Chelsea, dat het toernooi in 2021 won. Het is de 5e keer dat de club het WK wint - een record. Flamengo eindigde op de 3e plaats. De Brazilianen versloegen in de zogenoemde ‘kleine’ finale Al Ahly uit Egypte met 4-2.