Royal Antwerp moet kampioenschap uitstellen en houdt Belgische titelrace bloedspannend

28 mei 2023

Pro Shots
Mark van Bommel

Mark van Bommel heeft zijn 1e kampioenschap met Royal Antwerp nog niet binnen. De Nederlandse trainer speelde met zijn ploeg gelijk tegen Union Sint-Gillis, waardoor de titel ze in de laatste speelronde nog kan ontglippen. Vincent Janssen was de doelpuntenmaker voor The Great Old.


De wedstrijd tussen Royal Antwerp en Union Sint-Gillis was de 5e van 6 wedstrijden in de kampioensronde van de Belgische competitie. Door het gelijke spel staan zowel Union als Antwerp op 46 punten en is de laatste ronde cruciaal. Van Bommel neemt het dan in een uitwedstrijd op tegen Genk. Union speelt thuis tegen Club Brugge. De laatste ronde wordt op zondag 4 juni gespeeld.

Nederlands onderonsje
Van Bommel zag vanaf de kant hoe de openingsgoal werd gemaakt via een Nederlands onderonsje. Calvin Stengs en Vincent Janssen kwamen in minuut 14 samen door. Stengs gaf voor en Janssen mocht afronden. Ook Jurgen Ekkelenkamp begon als Nederlander vanaf de aftrap. Gyrano Kerk startte op de bank.Oliedom
Ook in de 2e helft had Royal Antwerp de wedstrijd aardig onder controle en de ploeg kreeg de touwtjes helemaal in handen na een oliedomme actie van Senne Lynnen. De in Antwerpen geboren middenvelder, die ook nog uitkwam voor Telstar, maakte een belachelijke overtreding en kon met rood inrukken.Gelijkspel
Ondanks de dominantie ging het toch nog mis voor Antwerp. Arthur Vermeeren was de man die in minuut 80 de gelijkmaker achter zijn eigen keeper werkte. Daardoor kunnen Royal Antwerp, Union Sint-Gillis en zelfs Genk nog kampioen worden in België. Dat belooft wat.