🎥 | Scheids bij City-Dortmund is het helemaal kwijt: gele kaart vergeten en zuivere goal BVB afgepakt

6 april 2021

BSR Agency

De Roemeense scheidsrechter Ovidiu Hategan maakte dinsdagavond vlak na elkaar 2 domme fouten in de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester City en Borussia Dortmund. Hij gaf een penalty voor een opzichte schwalbe, vergat vervolgens een gele kaart in te trekken en beroofde Dortmund van een zuivere goal.


Het begon allemaal met een 'penalty' voor Manchester City. Emre Can probeerde met zijn voet een stuiterbal uit het eigen strafschopgebied weg te werken. City-speler Rodri dacht iets van contact te ruiken en greep meteen naar zijn gezicht (terwijl daar niet eens contact was). Gelukkig was er de VAR, die de scheids terecht naar het scherm riep en de pingel terug liet draaien.

Gele kaart? Hallo?
Maar daar ging het gezeik vrolijk verder. Hoewel Hategan dus de penalty terugdraaide en een scheidsrechtersbal gaf, liet hij de gele kaart voor Emre Can staan. De middenvelder van BVB snapte daar helemaal niets van, want: als hij het dus geen overtreding vond, waarom blijft die gele kaart dan staan?!

Goal BVB afgepakt
Een paar minuten later benadeelde Hategan nóg een keer, nu een stuk duurder. Jude Bellingham, de jonge middenvelder van BVB, kwam 1-op-1 met City-keeper Ederson. Hij tikte de bal net voor de voet van Ederson weg en schoot TIJDENS de fluit van Hategan in een leeg goal raak. Maar wat was er nou gebeurd? Omdat Ederson voelde dat Dortmund ging scoren, ging hij schreeuwend naar het gras. Omdat hij zogenaamd door Bellingham op z'n voet was geraakt.


Wat een aanfluiting...
Hategan floot meteen, waardoor hij een zuivere goal van Dortmund afpakte. Had hij namelijk een halve seconde gewacht met fluiten, had de goal 'geteld' en kon de VAR er nog een keer naar kijken. Die had óók gezien dat er totaal geen overtreding van Bellingham aan voorafging. Sterker nog: Bellingham tikte de bal overduidelijk en 100 procent zónder contact met Ederson weg. De Braziliaanse keeper schopte zelf tegen het onderbeen van Bellingham aan. Wat een aanfluiting van de Roemeense scheids!